1.בעיצוב מודע יש קריאה גדולה לחזור וליצור בעצמנו. יש פה ממש גל גדול של אנרגיה יוצרת ששוטף אותנו.
2. אנחנו חוזרים ליצור יצירה ממשית של מוצרים. ממש. לנגר שולחן, לתפור כרית, ליצור בקרמיקה.
3. בחירה ורכישה של מוצרים שנעשו ב"מגע יד אדם". רכישה אצל אומנים ואומנים, בעלי מלאכה ויצרנים מקומיים ומרחבי העולם.
ואפרט.
1.בעיצוב מודע יש קריאה גדולה לחזור וליצור בעצמנו. כפי שכבר אמרתי, יש פה ממש גל גדול של אנרגיה יוצרת ששוטף אותנו. אל תתעלמו מהגל הזה. הוא בשבילכם, לטובתכם, למען ההגשמה שלכם, החיים הטובים שלכם. אל תתעלמו ממנו כי ההתעלמות מכאיבה, יוצרת מחלות ואי הלימה ביניכם לעצמכם. תנו לגל הזה לשטוף אתכם, אל תדחו ותגידו – יום אחד. הזמן הוא עכשיו.
2. תיצרו מוצרים. אני אלמד אתכם לעצב עיצוב מודע. אסביר לכם את השיטה אתם תיישמו אותה במדף, בשולחן לגינה, במיטה לילד. בכרית או בלוכד חלומות. תעצבו, תבחרו צבעים, תתכננו, תזהו חומרי גלם וצאו לדרך!
3. תמלאו את הבית שלכם בחפצים נושאי תדר חיובי. אם לא את כל הבית אז לפחות חלק. מוצרים שאתם רואים את הידיים שיצרו אותם. נכון, זה יותר יקר לפעמים אבל הערך הוא גדול ורב. כמו שאתם אוהבים להכיר את הטבח של האוכל תיצרו קשר עם הידיים של היוצר. תשתמשו במוצרים יד שניה, כאלה שכבר עשו היסטוריה. מוצרים שנעשו במלאכת יד ממלאים את הבית באנרגיה של חום, נעימות ואהבה. הם שומרים על התדר ויוצרים רטט של שמחה.
—-
מה הבעיה עם מוצר שנוצר בייצור המוני.
בייצור ההמוני בהווה יש המון ניצול של בני אדם ושל הסביבה. אני בטוחה שבעתיד הקרוב יהיו סימנים ויהיה יותר קל לבחור מוצרים שלא נוצרים בדרך של קושי וייסורים. אני משווה את כל הנאמר למגמה משמעותית במזון היום – פחות ייצור המוני, יותר רכישה אצל החקלאים ואצל המגדלים. זו המגמה שממשיכה במוצרים שימושיים ביומיום. כמו במזון, יש כאלה שילכו עד הסוף ויש כאלו שישלבו. אני בעד לשלב ולרכוש חלק מהמוצרים בייצור המוני, חלק מאומנים ויוצרים מקומיים ומהעולם וחלק, לעשות בעצמנו.